Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



sâmbătă, 9 septembrie 2017

Măsuri de ordine publică

În perioada 08-10 septembrie a.c., jandarmii  cărăşeni  vor fi angrenaţi într-o serie de misiuni de asigurarea a ordinii publice pe raza judeţului Caraş-Severin.
Misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări cultural-artistice
În perioada 08-10 septembrie a.c., jandarmi din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Reşiţa şi din cadrul Postului de Jandarmi Băile Herculane, alături de celelalte structuri al Ministerului Afacerilor Interne, vor executa misiuni de asigurare a ordinii publice în staţiunea Băile Herculane, cu prilejul sărbătoririi „Zilelor Oraşului Băile Herculane 2017“, în vederea asigurarării unui climat cât mai plăcut pentru toţi cei care vor fi prezenţi la această manifestare cultural-artistică.
Pentru a preveni producerea de incidente nedorite, recomandăm participanţilor să respecte indicaţiile organizatorilor şi ale forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură şi să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale. Cetăţenii pot solicita sprijinul lucrătoriilor inspectoratului, deoarece vom fi mereu prezenţi alături de ei pentru rezolvarea promptă a  solicitărilor.                
 În perioada 08-09 septembrie a.c., efectivele Postului de Jandarmi Montan Văliug, vor asigura măsurile de ordine publică cu ocazia desfăşurării manifestării cultural-artistice “Ruga satului”-Văliug.
Misiunea jandarmilor este de a asigura măsurile de ordine publică în comuna Văliug, pentru defăşurarea în bune condiţii a manifestării publice.
Jandarmii montani vor fi prezenţi atât în localitatea Văliug, cât şi în staţiunea Crivaia şi pe traseele turisice din zona de responsabilitate.
Tinănd cont că în această perioadă se estimează un număr mare de turişti  care vor alege să petreacă timpul liber în zona masivului Semenic, conducerea Inspecoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin a luat toate măsurile  necesare pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în această zonă.

Misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării manifestărilor sportive                    
            În data de 09.09.2017, în intervalul orar 16.00-20.00, jandarmii vor fi prezenţi în arena sportivă „Mircea Chivu”, din municipiul Reşiţa, unde se va desfăşura meciul de fotbal între echipele C.S.M. Şcolar şi Centrul Naţional Timişoara,din cadrul Ligii a III-a, seria a IV-a.
          În conformitate cu Legea nr.4 din 2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, modificată și completată de Legea nr.10 din 2012, intrarea în stadion, accesul publicului, paza vestiarelor și protecția arbitrilor, îndrumarea și supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenți ai societății de pază și protecție contractată de organizator.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, să nu afișeze inscripții care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență, deasemenea este interzis accesul în stadion cu substanțe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuțite, pumnale ori alte asemenea obiecte confecționate pentru tăiere, împungere sau lovire.
Participanții la această manifestare sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizator și forțele de ordine pe traseele către locul de desfășurare a meciului, în apropierea și în incinta arenei sportive.

Recomandări ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin
Având în vedere faptul că la aceste manifestări cultural-artistice şi sportive se estimează participarea unui public numeros, jandarmii cărăşeni recomandă cetăţenilor: să respecte regulile stabilite de către organizatori, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să evite consumul excesiv de băuturi alcoolice, să sesizeze efectivele de jandarmi pentru orice faptă de încălcare a legii, să fie atenţi la obiectele personale (genţi, acte, bani, etc.) întrucât datorită aglomeraţiei aceste bunuri pot fi sustrase cu uşurinţă, să evite implicarea în altercaţii  cu personale participante la manifestările cultural artistice, să identifice patrulele de ordine publică şi traseele de deplasare pentru a le putea apela cu uşurinţă şi să solicite, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.    


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu